NOTICIES XaRMAE


31-07-2019
La XarMAE evoluciona cap a la XRE4S
10-12-2017
Jornada Transició Energètica a Catalunya
01-12-2016
Jornada XaRMAE-Solartys: Integració PV i Autoconsum

El director de la XaRMAE va estar convidat a la sessió de cloenda de la Conferència Energy Science and Technology (EST) organitzada per el Karlsruhe Institute of Technology (KIT)

El Professor J.R. Morante, director de la XaRMAE,  ha estat un dels quatre ponents convidats que han clausurat la conferència sobre ciència i tecnologia de l’energia organitzada per KIT (Karlsruhe Institute of Technology) amb el suport de les societats europees de Física (EPS), Química (EUCHEM) i de Materials (E-MRS); juntament amb les autoritats del KIT, el KMK, Conference Center i el patronatge del Ministeri alemany de assumptes econòmics i energia, les autoritats del lander de Baden-Württemberg i de la EU. La conferència ha tingut lloc del 20 al 23 de maig d’enguany amb la participació de 600 delegats. EST s’ha focalitzat sobre energies renovables, eficiència energètica, sistemes d’emmagatzematge, xarxes elèctriques i sistemes energètics.

A la sessió de clausura “A Sustainable Energy Future  Performed by Science and Technology” els participants convidats han estat:

  • Prof. Dr. Edward G. Krubasik: President Deutsche Physikalische Gesellschaft DPG, Bad Honnef / Berlin, Germany.
  • Prof. Dr. Joan Ramón Morante: Head of Advanced Materials for Energy Executive Committee of E-MRS i Catalonia Institute for Energy Research, Barcelona, Spain.
  • Prof. Dr. David Young: Civil and Environmental Engineering Department, University of North Carolina UNC, Charlotte, USA.
  • Dr. Karl-Friedrich Ziegahn: Karlsruhe Institute of Technology KIT, Germany (Chair).

Durant la sessió de cloenda s’han tractat i debatut  qüestions crucials sobre la temàtica de la conferència, Energy Science and Technology, com :

  • Quina és la visió final sobre l’evolució dels sistemes energètics?
  • Transició de l’energia fòssil als recursos energètics no fòssils: riscs i obstacles?
  • Quant de temps tenim i quant en necessitem per a aquesta transició?
  • Reptes i expectatives en ciències i tecnologies - on s’esperen els propers avenços, si n'hi ha?
  • EST 2015 en poques paraules -  quin seria el missatge a transmetre a la comunitat d’energia?

Per més informació visitar el website de la conferència.

                                                  Bosch i gimpera     dursi