NOTICIES XaRMAE


31-07-2019
La XarMAE evoluciona cap a la XRE4S
10-12-2017
Jornada Transició Energètica a Catalunya
01-12-2016
Jornada XaRMAE-Solartys: Integració PV i Autoconsum

News

There are no translations available.

logo xre4s

La Xarxa d’R+D+I en Materials Avançats per a l’Energia (XaRMAE), evoluciona cap a la Xarxa d’R+D+I: Energy for Society (XRE4S), amb la voluntat d’ampliar el seu abast temàtic a tots els àmbits de l’Energia, i esdevenir una xarxa transversal i interdisciplinar per a promoure la transició energètica a nivell català i internacional donada la seva rellevància en els plans estratègics europeus i nacionals en matèria d’energia. En el marc de la transició energètica, es vol crear un ecosistema de transferència entre la recerca i l’entorn productiu i social en el sector de l’energia com element clau per a la millora de la competitivitat del sector energètic i del desplegament d’una societat de baixes emissions.

La XRE4S engloba 35 grups de recerca de 14 universitats, centres tecnològics i centres de recerca catalans amb 528 investigadors, dels quals un 29% són dones. D’aquests 35 grups, 7 estan liderats per dones, és a dir un 20%. Els grups de recerca de la XRE4S treballen en les accions prioritàries del SET Plan i els eixos del Pacte Nacional per la Transició Energètica i de la Comunitat RIS3CAT Energia.

La XR4ES ha dissenyat un programa de valorització i transferència per tal d’impulsar-la en l’àmbit de l’Energia a Catalunya. L’objectiu és augmentar l’impacte d’aquesta transferència en el sector productiu i social a Catalunya i convertir-la en un pol d’innovació energètica a nivell internacional. El programa de inclou la coordinació entre els membres de la Xarxa i altres interlocutors; la creació d'un ecosistema de transferència, mitjançant la identificació de capacitats, el llançament de reptes i les activitats de networking; l'assessorament en la valorització i transferència de tecnologia i la capacitació dels investigadors.

A la seva web podeu trobar informació sobre els membres que conformen la XRE4S, les seves competències i les activitats que es duran a terme.

 
There are no translations available.

Jornada Transició Energètica de Catalunya

20 de desembre de 2017

Taller organitzat per Xarmae en el marc de la transició energètica, amb l'objectiu d'eliminar definitivament el fuel i el carbó, i assolir un nou model energètic que permeti minimitzar els cosots socials i ambientals associats al model energètic actual i reduir el elevats costos econòmics de la dependència exterior.

El nou model energètic, basat el 100% en les energies renovables desitjablement a l'horitzó 2050, ha de complir els objectius del nou Paquet "Clean nenergy for all Europeans" de la UE, així com la seva interrelació amb xarxes de gas natural, impulsar la recerca de sistemes d'energies renovables tèrmics (solar tèrmica, biomassa,...) i en sistemes d'emmagatzematge d'energia. Aquest model ha de vetllar per la creació d'un observatori de prospectiva tecnològica que defineixi el roadmap de la recerca a curt, mig i llar gtermini coherent amb els objectius del nou sistema energètic de Catalunya, i que permeti emprar els recursos destinats a la recerca de la forma més eficient i adequada per l'assoliment d'aquests objectius.


PROGRAMA

10:30-10:45 Benvinguda i registres

10:45-11:00 Introducció de la Xarxa de Referència en Materials Avançats per a l’Energia (XaRMAE) (Joan Ramon Morante)

11:00-11:30 Comunitat Energia RIS3CAT (Manel Sanmarti)

11:30-12:00 Transició Energètica a Catalunya i Estudi PROENCAT (Joan Ramon Morante i Manel Sanmarti)

12:00-12:30 Debat

 
There are no translations available.

La XaRMAE en col·laboració amb Solartys-Secartys i amb el Suport de l’ICAEN organitzen una jornada centrada en noves tecnologies per la generació d’energia fotovoltaica (Silici, orgànica i capa prima) i orientades a l’autoconsum i la integració en diferents elements de l’arquitectura urbana. Es farà especial ressò en la importància de les tecnologies d’emmagatzematge centrant-se en el autoconsum domèstic. La jornada comptarà amb la participació de l’ICAEN que parlarà de la normativa i accions de la Generalitat per fomentar la implantació d’energia renovables.

Podeu trobar el programa en aquest enllaç Integració PV i Autoconsum.

També us podeu inscriure-us en aquest enllaç.


LLoc de la jornada
Secartys:
C/ Gran Via de les Corts Catalanes, 774, 3º planta, 08013 Barcelona

Data:

14 de decembre 2016 a partir de les 9:00 hores.

   
There are no translations available.

XaRMAE is organizing a workshop in the field of synthetic fuels. In this event different pilot plants to produce synthetic fuels starting from several “raw materials” are discussed. Research centres and companies from Spain would present their innovations in these fields.  “Synthetic fuels for an energetic sustainability with renewable energy” will open discussion about these technologies for different Applications: gas for mobility; gas injection in the grid; connections of electric and gas grids.

The event will be held in the new energy campus of the Technical university of Catalonia: Polyvalent room, I Building - Escola d’Enginyeria Barcelona Est (EEBE-UPC), next 29th novembre.

You can find more information and inscriptions here.

 
There are no translations available.

La XaRMAE es composa de 10 grups que investiguen en la temàtica de materials per l'energia en diversos camps d'aplicació amb l'objectiu d'arrivar a mercat. Una de les formes que utilitza el món de la recerca per fer-ho és mitjançant la creació de patents. Per això, a la jornada Desenvolupa, patenta i porta a mercat! Exemples dins de la XaRMAE mostrem a la societat tres patents en diferents estadis en el seu viatge cap al mercat.

La jornada tindrà lloc el proper 16 de novembre a l'aula Fontseré de la facultat de Física a partir de les 11:00. La informació complerta de la jornada i inscripcions es troba a:  Desenvolupa, patenta i porta a mercat! Exemples dins de la XaRMAE.  També podeu realitzar la inscripció en aquest link.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Fin >>
                                                  Bosch i gimpera     dursi