NOTICIES XaRMAE


10-12-2017
Jornada Transició Energètica a Catalunya
01-12-2016
Jornada XaRMAE-Solartys: Integració PV i Autoconsum
14-11-2016
Synthetic fuels for an energetic sustainability with renewable energy

News

There are no translations available.

Jornada Transició Energètica de Catalunya

20 de desembre de 2017

Taller organitzat per Xarmae en el marc de la transició energètica, amb l'objectiu d'eliminar definitivament el fuel i el carbó, i assolir un nou model energètic que permeti minimitzar els cosots socials i ambientals associats al model energètic actual i reduir el elevats costos econòmics de la dependència exterior.

El nou model energètic, basat el 100% en les energies renovables desitjablement a l'horitzó 2050, ha de complir els objectius del nou Paquet "Clean nenergy for all Europeans" de la UE, així com la seva interrelació amb xarxes de gas natural, impulsar la recerca de sistemes d'energies renovables tèrmics (solar tèrmica, biomassa,...) i en sistemes d'emmagatzematge d'energia. Aquest model ha de vetllar per la creació d'un observatori de prospectiva tecnològica que defineixi el roadmap de la recerca a curt, mig i llar gtermini coherent amb els objectius del nou sistema energètic de Catalunya, i que permeti emprar els recursos destinats a la recerca de la forma més eficient i adequada per l'assoliment d'aquests objectius.


PROGRAMA

10:30-10:45 Benvinguda i registres

10:45-11:00 Introducció de la Xarxa de Referència en Materials Avançats per a l’Energia (XaRMAE) (Joan Ramon Morante)

11:00-11:30 Comunitat Energia RIS3CAT (Manel Sanmarti)

11:30-12:00 Transició Energètica a Catalunya i Estudi PROENCAT (Joan Ramon Morante i Manel Sanmarti)

12:00-12:30 Debat

 
There are no translations available.

La XaRMAE en col·laboració amb Solartys-Secartys i amb el Suport de l’ICAEN organitzen una jornada centrada en noves tecnologies per la generació d’energia fotovoltaica (Silici, orgànica i capa prima) i orientades a l’autoconsum i la integració en diferents elements de l’arquitectura urbana. Es farà especial ressò en la importància de les tecnologies d’emmagatzematge centrant-se en el autoconsum domèstic. La jornada comptarà amb la participació de l’ICAEN que parlarà de la normativa i accions de la Generalitat per fomentar la implantació d’energia renovables.

Podeu trobar el programa en aquest enllaç Integració PV i Autoconsum.

També us podeu inscriure-us en aquest enllaç.


LLoc de la jornada
Secartys:
C/ Gran Via de les Corts Catalanes, 774, 3º planta, 08013 Barcelona

Data:

14 de decembre 2016 a partir de les 9:00 hores.

 
There are no translations available.

XaRMAE is organizing a workshop in the field of synthetic fuels. In this event different pilot plants to produce synthetic fuels starting from several “raw materials” are discussed. Research centres and companies from Spain would present their innovations in these fields.  “Synthetic fuels for an energetic sustainability with renewable energy” will open discussion about these technologies for different Applications: gas for mobility; gas injection in the grid; connections of electric and gas grids.

The event will be held in the new energy campus of the Technical university of Catalonia: Polyvalent room, I Building - Escola d’Enginyeria Barcelona Est (EEBE-UPC), next 29th novembre.

You can find more information and inscriptions here.

   
There are no translations available.

La XaRMAE es composa de 10 grups que investiguen en la temàtica de materials per l'energia en diversos camps d'aplicació amb l'objectiu d'arrivar a mercat. Una de les formes que utilitza el món de la recerca per fer-ho és mitjançant la creació de patents. Per això, a la jornada Desenvolupa, patenta i porta a mercat! Exemples dins de la XaRMAE mostrem a la societat tres patents en diferents estadis en el seu viatge cap al mercat.

La jornada tindrà lloc el proper 16 de novembre a l'aula Fontseré de la facultat de Física a partir de les 11:00. La informació complerta de la jornada i inscripcions es troba a:  Desenvolupa, patenta i porta a mercat! Exemples dins de la XaRMAE.  També podeu realitzar la inscripció en aquest link.

 
There are no translations available.

El grup de recerca M2E participa en l'organització d'una sèrie de workshops periodics centrats en les tecnologies Power to Gas i Power to Liquid. ENERGY STORAGE TECHNOLOGIES BY POWER TO FUELS AND CHEMICALS EVENT.El director de la XaRMAE participa com a ponent a més de ser-hi al Comitè científic.

La pròxima jornada es fara al CEA de Grenoble el 5 i 6 de decembre de 2016. tota la informació i inscripcions al descarregable. PtX periodic event 2016

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Fin >>
                                                  Bosch i gimpera     dursi